Sommerskolen 2020 aflyses

Mandag 6/4-2020 holdt statsministeren pressemøde om corona/gradvis genåbning af DK. Statsministeren præciserede, at regeringen udstrækker forbuddet mod større arrangementer, begivenheder mv. til at gælde til den 31. august 2020. Synscenter Refsnæs følger naturligvis myndighedernes anbefalinger, der er helt klare: Vi skal ikke samles flere end 10 personer. Vi skal ikke rejse rundt i landet unødigt. Vi skal passe på de sårbare medborgere og medvirke til at begrænse den ny corona smitte.

Derfor er vi som konsekvens af statsministerens udmelding og sundhedsmyndighedernes anbefalinger – med stor beklagelse – nødt til at aflyse sommerskolen 2020.

Det er ikke nogen let beslutning. Sommerskolen er årets højdepunkt for mange elever med alvorlig synsnedsættelse. Vi har i samarbejde med Dansk Blindesamfund og Parasport Danmark et spændende program i støbeskeen. Ligesom vi har glædet os til - for allerførste gang - at gå i luften med MINI sommerskolen, som er udviklet i samarbejde med landets synskonsulenter og som der har vist sig at være stor interesse for.

Sådan bliver det ikke i år. Ligesom det rigtige OL må vi vente til 2021 med at gi den gas med idræt, bevægelse, leg, konkurrencer - og bål og hygge på teltpladsen på Synscenter Refsnæs.

Efter påske
Specialrådgivningen ved Synscenter Refsnæs vil efter påske kontakte landets lokale synskonsulenter

  • Dels for at følge op på den aflyste Sommerskole.
  • Dels for at følge systematisk op på lokale behov for specialrådgivning og støtte under corona krisen.

Specialrådgivningens medarbejdere har de seneste uger øvet sig i  at arbejde og samarbejde på andre måder end vi plejer. Mens Danmark lukkede ned, har vi gennemført rådgivning til forældre, dagtilbud, skoler og myndigheder pr. telefon, mail og video ligesom vi fortsat udsender materialer. Vi vil nu - sammen med lokale synskonsulenter - aftale det nødvendige omkring børn og unge med behov for Specialrådgivningens bidrag.

På gensyn 2021
Sammen med Dansk Blindesamfund og Parasport Danmark glæder vil os til et brag af en sommerskole i den første uge skolernes sommerferie 2021.