Sommerskole

Sommerskole for børn og unge med synsnedsættelse

Synscenter Refsnæs har afholdt sommerskole siden 1968, hvor medarbejderne har formidlet fælles viden, oplevelser og almendannelse til vores målgruppe i en ramme, der ikke tilbydes andre steder i Danmark.

Sommerskolen er sjov og ballade, venskaber, teltlejr, aktiviteter og udfordringer. Sommerskolen kan bl.a. styrke selvværdet og den enkeltes fysiske formåen og give mod til til at klare ting på egen hånd.

Sommerskolen på Synscenter Refsnæs er for elever, der går i specialskole eller folkeskolens 1. til 10.klasse (7-17 år). Sommerkursus for børn og unge med synsnedsættelse er populært. 

MINI-sommerskole

Som noget nyt introduceres MINI-sommerskolen.

MINI-sommerskolen vil finde sted på Synscenter Refsnæs fra søndag til tirsdag.
MINI-sommerskolen henvender sig til elever i alderen 6-8 år, der deltager sammen med lokal synskonsulent eller anden ressourceperson med relation til eleven. For mange er det en ny oplevelse at være væk fra familien, og en hel uge kan for nogle elever være en stor mundfuld.
MINI-sommerskolen giver rig mulighed for at opleve lejrlivet og være aktiv i et fællesskab med jævnaldrende elever med alvorlig synsnedsættelse. Formålet er læring, trivsel og inklusion i et synsfagligt miljø i mindre målestok end Sommerskolen.

Foreløbigt program:

Søndag:
Fra klokken 15.00 ankomst elever og synskonsulenter

Mandag:
Indmarch ved åbning af Sommerskolen. Første aktiviteter starter

Tirsdag:
Fælles atletik- og legedag i samarbejde med Parasport Danmark. Klokken 16.00 afrejse

Pris for deltagelse på MINI-sommerskolen er for elever 300 kr.

Kontakt Annette Petersen hvis du har spørgsmål til MINI-sommerskolen.