Synskonsulenter

Information til lokale synskonsulenter

På disse sider har vi samlet information til landets synskonsulenter for børn, skoleelever og unge 0-17 år.

Synskonsulenten har en koordinerende funktion lokalt, foretager udredning af det funktionelle syn og vejleder med fokus på trivsel, udvikling- og læring. Synskonsulenten er behjælpelig med mange ting, f.eks. at indhente underskrifter på samtykke- og fotoerklæring og ved afklarende spørgsmål om barnets syn.

Det er typisk synskonsulenten, der i samarbejde med forældre retter henvendelse til Synscenter Refsnæs.

Ved henvendelse om individuel specialrådgivning, sendes kvitteringssvar til henvender og forældre/værger med beskrivelse af det videre forløb.

Ved henvendelse til gruppeforløb sender synskonsulenten henvendelsesskema, som kvitteres med autosvar. Efter henvendelsesfristen til gruppeforløbet, visiteres henvendelserne og der sendes invitation til familierne med vejledning til tilmelding, synskonsulent sættes cc. til orientering. Herefter er tilmeldingen på hjemmesiden åben og familien skal tilmelde sig inden for tilmeldingsfristen. Tilmeldingen kvitteres med autosvar. Efter tilmeldingsfristen sendes bekræftelse til familien. Hvis der er for mange tilmeldte, vil nogen modtage et afslagsbrev. Synskonsulenten sættes cc. til orientering. 

Vi har samlet relevante dokumenter om f.eks. medicin og samtykkeerklæringer på siden praktisk.

Herunder har vi samlet dokumenter med relevant information, henvisninger og vejledninger til brug for dit samarbejde med Synscenter Refsnæs: