Spil, leg og lær

Spillet Nimbi
Spillet Korsspil
Spillet Daldøs
Spillet form og farve
46-Spillet
Refsnæs-spillet
L-spillet
Spillet Senet

Vinteren er over os, og hvad er mere hyggeligt på de mørke vinteraftener end at sætte sig sammen rundt om et brætspil.

Vi har netop lagt sidste hånd på en større gennemgang af vores spil til børn og unge med synsnedsættelse, og fundet over 50 forskellige sjove og lærerige spil - spil der underholder og samtidig stimulerer fx taktil afsøgning, geometrisk forståelse eller talforståelse.

Alle disse spil udlåner vi med glæde til synskonsulenter, forældre og lærere til børn og unge med synsnedsættelse. Spillene bestilles på mediateket http://mediateket.synref.dk/ og udlånes gratis i et år ad gangen. 

Hvert spil i mediateket er beskrevet pædagogisk med alderstrin, spilleregler og mulig læring.
På mediateket findes også hæftet ”Spil for børn og unge med blindhed og synsnedsættelse”, der indeholder en samlet beskrivelse af alle spil. Hæftet kan downloades og printes gratis.

Mange af spillene er lavet på Synscenter Refsnæs, og stammer fra dengang vi havde eget værksted, hvor billedskærere og snedkere håndlavede alle spil fra bunden. Spillene er typisk lavet i træ, med brikker i træ og metal. Det er rigtigt kram!

Enkelte spil var meget slidte, dem har vi fået udbedret på Kalundborgegnens Produktionsskole.

Rigtig god fornøjelse.

Er du interesseret i at høre mere om udlån af spil på mediateket er du velkommen til at kontakte Synscenter Refsnæs’ materialeproduktion på lkua@remove-this.regionsjaelland.dk