Julehilsen

Julelampe, gran og kogler

Kære alle

Julen står for døren og et nyt år står på spring. Det er en god anledning til at se tilbage på året som nu går på hæld. For Synscenter Refsnæs er det et tilbageblik på et travlt og begivenhedsrigt år 2018 - et år som på mange måder også kommer til at tegne de kommende år.

Først og fremmest fik vi i 2018 skudt tre vigtige projekter i gang - projekter der skal styrke synsfagligheden, samarbejdet og dialogen – såvel internt som eksternt.

  • Projekt synsfaglige kompetencer og faglige miljøer har til formål at videreudvikle vores synsfaglige kompetencer og forankre de i forvejen højt specialiserede faglige miljøer indenfor ADL, Punktskrift, Musik, Orientering og mobility, Bevægelse, idræt og motion, Belysning og IKT.
  • Det nationale netværksbaserede samarbejdsprojekt skal udarbejde en national vejledning, der kan understøtte de kommunale indsatser i relation til målgruppen af børn med synsnedsættelse i dagtilbud og folkeskole. Vejledningen udarbejdes i et nationalt netværksbaseret samarbejde i regi af DTHS med Kommunikationscentret, Region Hovedstaden og Synscenter Refsnæs som tovholdere.
  • Projekt styrket kommunikationsindsats har til formål at formidle og dokumentere de gode faglige historier og resultater. Projektet skal sikre synlighed omkring Synscenter Refsnæs’ faglighed og funktion som nationalt videns- og ressourcecenter.

Samarbejde og dialog er i det hele taget en central forudsætning for vores virke. Vi ved, at vi har større forudsætninger for at lykkes med vores projekter og indsatser, når vi samarbejder med alle relevante parter på synsområdet. I sidste ende gælder det om at løse den fælles kerneopgave bedst muligt, nemlig at skabe de bedste forudsætninger for børn og unge med synsnedsættelse.

Fra Synscenter Refsnæs ser vi frem til at fortsætte dialogen og det gode samarbejde i 2019.

Vi ønsker alle en rigtig glædelig jul samt et godt og lykkebringende nytår.

De bedste hilsener

På vegne af Centerledelsen

Kenn Steen Andersen
Centerleder, Synscenter Refsnæs