Kontakt

Dorthe Aage Jensen
Dorthe Aage Jensen (Kommunikationsmedarbejder)
Mobil: 25 15 62 10
E-mail: dojens@remove-this.regionsjaelland.dk

Nyheder

Hovedtelefoner

’Den tidlige indsats’. ’Opstart i dagtilbud’. ’Mit barn skal i skole’.

Det er temaerne i de tre podcasts Synscenter Refsnæs netop har lanceret som led i et nyt kursustilbud til forældre, om børn og unge med alvorlig synsnedsættelse.

Læs mere

Årets sommerskole nærmer sig - et højdepunkt for mange børn og unge med synsnedsættelse. Temaet er i år "friluftsliv" og som altid har Sommerskolen både et fagligt som et socialt formål. Alligevel vil forskellige ting være ændret...

 

Læs her om tradition og fornyelse i arbejdet med udviklingen af Sommerskolen.

Læs mere
Billede af dreng med hænderne foldet over øjnene

Læs om Stressprofilen som indgangsvinkel og metode og om hvordan Synscenter Refsnæs anvender metoden i udredninger og forløb og ikke mindst som værktøj i den tværprofessionelle indsats og supersvision.

Læs mere
Tegning af en hånd med lup der forstørrer symbolet for weblayout i word

Materialeproduktion og Formidling ved Synscenter Refsnæs står bag en ny måde at fremstille undervisningsmaterialer, f.eks. skolebøger og afgangsprøver, til børn og unge med alvorlig synsnedsætelse.

Læs mere
DReng med guitar

Er du musikunderviser og har du elever med synsnedsættelse? Få her en guide med lavpraktiske tips og tricks samt didaktiske metoder som med succes anvendes i musikundervisningen på Synscenter Refsnæs.

Læs mere
Dreng der laver briller med fingrene

Specialrådgivningen ved Synscenter Refsnæs nedsætter arbejdsgruppe med repræsentanter fra lokale kommunikationscentre til udvikling af en mere struktureret dialog i sagsbehandlingen.

Læs mere
Pige foran CCTV-skærm

Psykologgruppen er blevet styrket og tæller nu fire psykologer. Psykologerne er en vigtig del af den nationale og tværfaglige indsats for børn og unge med alvorlig synsnedsættelse.

Læs mere

Synscenter Refsnæs har, efter aftale med Grønlands selvstyre, opgaven med at yde synsvejledning til børn og unge med alvorlig synsnedsættelse i Grønland.

 

Læs her om synskonsulenternes arbejde i Grønland.

Læs mere

Et styrket synsfagligt samarbejde om børn med synsnedsættelse. En tidlig indsats rettet mod børn i dagtilbud og folkeskole og en styrkelse af børnenes muligheder for at kvalificere sig til uddannelse, job og aktiv samfundsdeltagelse.

Det er formålet med det netop opstartede Nationale Netværksbaserede Samarbejdsprojekt (NNS).

 

Læs mere

Videns- og udviklingsarbejde er en helt central opgave for et landsdækkende og højt specialiseret center. Derfor har Synscenter Refsnæs etableret en videns- og udviklingsenhed.

Læs mere
Julelampe, gran og kogler

Julen står for døren og et nyt år står på spring. Det er en god anledning til at se tilbage på året som nu går på hæld.

Læs årets julehilsen fra Synscenter Refsnæs her.

Læs mere
Spillet Nimbi

På mediateket udlåner Synscenter Refsnæs over 50 forskellige, sjove og lærerige spil for børn og unge med synsnedsættelse. Spillene udlånes gratis i et år ad gangen.

Læs mere
Synscenter Refsnæs' stand på VISO-konfencen

Synscenter Refsnæs deltager i dag på Socialstyrelsens VISO-konference på Nyborg Strand.

Besøg os på stand 14 og få en snak om børn og unge med synsnedsættelse.

 

Læs mere
Den nuværende administrationsbygning i 1898, der hvor det hele begyndte...

Torsdag den 1. november er det præcis 120 år siden at Synscenter Refsnæs, dengang ’Det kongelige Blindeinstituts Forberedelsesskole’, slog dørene op for de første blinde elever.

Læs mere

Tilgang og afsæt…
Det er en fornøjelse hermed at kunne præsentere første udgave af vores nyhedsbrev. Det vil være et nyhedsbrev med faglige input og inspiration til dig, som er professionelt eller personligt interesseret i synsområdet. Som det nationale specialpædagogiske ressource- og videnscenter for børn og unge med synsnedsættelse, er vores tilgang at vi fra Synscenter Refsnæs i vores arbejde og indsatser vil prioritere:

  • Systematisk dialog, lydhørhed og samarbejde med kommuner, kommunikationscentre, Socialstyrelsen, forældre/familier og øvrige aktører og interessenter
  • Vidensformidling...
Læs mere