DSB legitimationskort (ledsagerkort)

Synscenter Refsnæs udsteder DSB legitimationskort til synshandicappede børn og unge i alderen 10-18 år med en synsbrøk på 6/36 og derunder eller med en synsfeltsindsnævring på 20 grader og derunder.

Med kortet kan barnet/den unge rejse alene med DSB til halv voksenpris ved køb af en ledsagerbillet.

Barnet kan have en ledsager med, som også skal købe ledsagerbillet. Det vil sige at barnet og en voksen ledsager kan rejse sammen for samme pris som en almindelig voksenbillet.

Alle børn i alderen 10-15 år rejser til halv voksenpris, så legitimationskortet har kun betydning fra barnet er 16 år, hvis det rejser alene.

Læs mere her om ledsagerordningen hos DSB. 

OBS. Legitimationskortet fra DSB giver ikke ret til rabat eller særlige hensynsforanstaltninger i f.eks. forlystelsesparker - dog tilbydes det alligevel enkelte steder mod forevisning af kortet. Kontakt evt. forlystelsesparken eller lignende inden besøget for at afklare dette.

Udfyld formularen herunder og vedhæft et pasfoto/skolefoto af barnet/den unge. Når vi har modtaget formular og foto, laver vi legitimationskortet og sender det uden udgifter for familien. 

Felter der er forsynet med en asterisk (*) er obligatoriske at udfylde

DSB legitimationskort

DSB legitimationskort

Ledsagerkort fra Danske Handicaporganisationer

Danske Handicaporganisationer udsteder ledsagerkort som bl.a. giver mulighed for at medtage en ledsager gratis til forskellige kulturelle oplevelser og lignende. Læs mere her om ledsagerkort fra Danske Handicaporganisationer. 

Synscenter Refsnæs kan ikke svare på spørgsmål eller hjælpe med udstedelse af ledsagerkort fra Danske Handicaporganisationer.