Praktisk information om Stausgård

Gruppeforløb og kurser holdes på Stausgård, som er en del af Synscenter Refsnæs. Centret ligger i naturskønne omgivelser ved Kalundborg Fjord. 

Stausgård er et ældre, men hyggeligt, børnevenligt og funktionelt kursuscenter. Der er kun få enkeltværelser, og ikke alle værelser har eget bad. Til gengæld er der adgang til bl.a. svømmehal og gymnastiksal. Legestue og børnehave ligger i tilknytning til forældreundervisningen.

Skoleeleverne modtager undervisning i moderne undervisningslokaler indrettet til børn og unge med synsnedsættelse (IT, fysik, musik, idræt osv.). Når vi er mange, går vi i salen.

Medarbejderkurser

Har du brug for viden og værktøjer, der understøtter dit daglige arbejde med et barn eller en ung med synsnedsættelse? Vores undervisning for fagfolk er betalt af Socialstyrelsens KaS midler og er derfor omkostningsfri for deltagerne men med egenbetaling for ophold og forplejning. Pris og vilkår fremgår under det enkelte kursus. Vi skræddersyer også kurser – ring og få et tilbud. 

Børn, unge og forældre

Deltagelse for børn og forældre er betalt af KaS midler og er derfor omkostningsfri. Transporten sørger man selv for. Nogle familier kan søge og få dækket transport og tabt arbejdsfortjeneste i hjemkommunen.

Forplejning

Vi serverer god, sund og velsmagende mad og beder til nogle måltider deltagerne hjælpe med borddækning, afrydning, opvask osv. Vi gør det med godt humør og taler om, hvordan man praktisk får tingene gjort, når man har synsnedsættelse.

Pjece om Stausgård

Vi glæder os til samarbejdet.