Nyt EU-LdV RoboBraille SMART Alternate Media Project

Formålet med projektet er at udforske nye, smartere måder at forberede og produce undervisningsmaterialer i alternative formater, f.eks. digital punktskrift, lydbøger, e-bøger og øvrige tilgængelige dokumenter. For at opnå dette anvendes RoboBraille tjenesten, suppleret med anden relevant software og free-ware.

Projektet løber fra 2013 - 2015 og tjener også til at uddanne lærere, forældre og materiale producenter, der understøtter mennesker med syns- og læsehandicaps, i at bruge disse værktøjer og metoder. RoboBraille er en pris-vindende, gratis tjeneste, der automatisk konverterer tekst til alternative formater.

Partnere fra forskellige institutioner, skoler og universiteter i Europa samarbejder i projektet om at indsamle viden, og på den baggrund beskrive, et komplet kursus i hvordan man forbereder og producerer uddannelsesmaterialer i alternative formater. Deltagende lande er: Danmark (Sensus og Synscenter Refsnæs), Irland, Ungarn, Polen, Rumænien, Bulgarien og Østrig.

Kurset vil være klart til at implementere i alle relevante sammenhænge og på tværs af uddannelses niveauer. Det vil bidrage til at øge kvaliteten i uddannelsen af mennesker med syns-og læsehandicaps ved at tilbyde de nyeste og mest effektive metoder og værktøj, til at forberede og producer uddannelsesmaterialer i alternative formater på en nem og smart måde.
Projektets fremskridt kan følges løbende på www.robobraille.org