Tidligere landsholdsspiller træner goalball holdet på Synscenter Refsnæs

26/10 - 2015

Hver mandag aften fra kl. 18.30 står Marie Louise Lundkvist og unge goalball spillere parat til træning i gymnastiksalen på Refsnæs.

Holdets træner Marie Louise Lundkvist er blind, hun har spillet goalball i over ti år og har spillet på det danske landshold. Ud over træneren er der en seende hjælpetræner med til træningen og hjælpetræneren er også med når holdet deltager i goalball turneringer.

Goalball er en dynamisk intensiv holdsport for personer med et synshandicap, der udfordrer spillerne fysisk og mentalt. Tillid og samarbejde og ikke mindst spillernes evne til at kommunikere, er de vigtigste ting for, at spillet kan spilles.

En kamp spilles af to hold, som hver har 3 spillere. Der spilles i gymnastiksal på en rektangulær bane, som er delt i 2 halvdele. Der er et mål i hver ende af banen og der spilles med en bold med en indbygget klokke i. Målet med spillet er, at hvert hold forsøger, at score mål hos modstanderen, mens modstanderen forsøger, at forhindre dette.

Refsnæs' hold består af både drenge og piger. Der er ingen faste aldersgrænser, den yngste spiller er 12 år og den ældste er 23 år. For at deltage skal man være fysisk mobil og frem for alt have gejst og glæde ved at dyrke en holdsport, der ud over motion giver mulighed for gode sociale kontakter.
Citat: “Vi tilbyder en super holdånd og mulighed for at skabe nye kontakter med ligestillede” Marie Louise Lundkvist.

Træningen foregår hver mandag fra kl. 18.30 til kl. 20.00 – og der er plads til flere spillere.

Udarbejdet af:
Elev og pædagog fra Efterskolen: Josefine Lund Kristensen og Karin Lykke
Red. Susanne Johansen